Tuhle otázku slýchávám poměrně často. Hlavně v zimě, když chtějí lidi vyrazit do hor za sněhem. Bývám sice ve Sklenařicích skoro každý víkend, ale aktuální stav počasí nebo množství sněhu sám zjišťuju, někdy i několikrát denně, na prověřených stránkách.
Asi nejradši mám projekt Hydronet. Z velkého výběru kamer z okolí jsou nám nejblíže ta na Kamenci a v Rejdicích. Rád se samozřejmě podívám na další, třeba obě z mé oblíbené Jizerky nebo pak na ty, které jsou na Lyse hoře nebo na Zlatém návrší. Doporučuju tam sledovat i diskusi, bývají v ní zajímavé informace od místních meteorologů amatérů. Na webu také sledují teploty na jednotlivých místech.
Kameru najdete také na stránkách Vysockého vleku, ta je dokonce pohyblivá.
Jenom z kamer ale všechno vidět nejde. Třeba výšku sněhové pokrývky lze dobře odhadnout podle sněhového zpravodajství Českého hydrometeorologického ústavu (DESNA-SOUS), nebo z lyžařských středisek (Kořenov-Rejdice, Příchovice, Paseky nad Jizerou nebo Vysoké nad Jizerou).
Spoustu informací o lokálním počasí (z nedaleké Smržovky) najdete na tomto pěkném amatérském projektu.
A kdo si to chce ještě zkombinovat s informacemi o srážkách nebo stavu vody na blízkých tocích, doporučuju web Povodí Labe.
A když se chcete podívat dopředu, jak teprve bude, pak platí, že přesné předpovědi najdete na stránkách Českého hydrometeorologického institutu, chce to ale trošku pozorně číst a nekoukat jen na graf. Pro ty, co radši obrázky, není nic jednoduššího, než se podívat na „Yrnu„, i když z Norska, předpovídají docela přesně.

Sněhoměrná tyč ve Sklenařicích, 4.1.2015 (10 cm)

Sněhoměrná tyč ve Sklenařicích, 4.1.2015 (10 cm)