Na konci října, kolem Dušiček, už práce na zahradě a na poli ubejvá, teda když nepočítám sklizeň zelí. Bejvá čas i na nějakou tu kratochvíli a jednu, teda spíš hned dvě, budeme 30. října ve Sklenařicích mít!
Jak se píše v Propozicích na webu Ztracených kobylek, čeká nás cykloorientační závod dvojic s volným pořadím kontrol s večerní povinnou kontrolou na Mexiku ve formě čamburíny. Ten závod je spíš hra. Do dvojice nafasujete turistickou mapu důvěrně známého okolí Sklenařic, kde bude zakresleno cca 30 kontrol s různým bodovým ohodnocením. Vaším úkolem bude posbírat za časový limit pěti hodin maximum bodů. A protože okolí skvěle znáte, do mapy se vždycky podíváte u právě nalezené kontroly, abyste věděli, kam se vydáte pro další body. Podle toho, že z celkových zatím 35 týmů je ve startovce 23 smíšených dvojic, je patrné, že jde z velké části o zábavu, ne o vrcholový sport. To podtrhuje i fakt, že poslední kontrolou je čamburína, kterou každý z účastníků bude moct soutěžně roztočit právě jednou. Pro našince další výhoda, protože čamburínu má ve stavení každej druhej nebo lze trénovat třeba na Prdku. A nebo v pátek na Mexiku, akce totiž začne už v pátek postupným příjezdem a ubytováním přespolních účastníků.
No a protože jde pořadatelům opravdu hlavně o tu zábavu, na sobotní večer pozvali na Mexiko rockovou kapelu Kompress, která letos tak super pobavila a roztančila návštěvníky naší pouti. Bude určitě možné dorazit až večer za muzikou, ale přeci si nenecháte ujít zážitky z terénu! Počasí bude sychravý, večerní posezení v teple bude pak o to větší odměnou! 🙂